onsdag 3 september 2014

Koft-KAL hos Avigmaskan

Igår sågs vi igen för första gången efter sommaruppehållet.Vi bestämde att istället för olika korta teman för våra träffar under hösten att ha en rejälare Koft-KAL. En kofta behöver man alltid och det finns så många fina att välja bland! Vår förebild är såklart Helylles Stickhit-träffar där det gemensamt stickats boleros, sjalar och tröjor genom åren.

Men för att bestämma vilken kofta vi ska KAL:a tänkte vi rösta om det i gruppen under nästa vecka när det inte är någon träff.

Så alla kära Avigmaskor: Vill ni vara med och nominera till omröstningen av vilken kofta vi ska sticka? Mejla Heléne (e-postlänk finns på bloggen entill.typepad.com) senast lördag 6 sept med max tre förslag på koftmönster.

Obs! att beskrivningarna ska finnas tillgängliga via nätet (köpes eller gratis) så att man inte ska behöva köpa en hel bok eller jaga nåt utgånget magasin. Mönstret får också gärna vara något lite extra vad gäller konstruktion, stickning eller montering. Det ska vara nåt att bita i nu när vi kan stötta och peppa varandra hela hösten!

Tycker du det låter kul? Alltså: nominera per mejl senast lördag 6 sept och rösta sen här på bloggen den 8-15 sept. Så ses vi på nästa träff den 16 september och tar del av koft-röstningens resultat och pratar vidare om vår KAL.

Som vanligt gäller: Träffarna arrangeras av Avigmaskan, en lokalgrupp inom Sticka! Sveriges stickförening, och vänder sig till medlemmar i föreningen. Vi ses i butik Trassel vid Roslags-Näsby i Täby kl 18 varannan tisdag. Det kostar 40 kr att delta och då ingår kaffe + macka.

PS. Vet du inte vad en KAL är? Anna på Billigt Garn ger här en mycket bra förklaring.

1 kommentar:

  1. Ett förslag från en utomstående: http://www.ravelry.com/patterns/library/stripes-gone-crazy

    SvaraRadera