tisdag 8 januari 2013

Vårterminen 2012


Nu har vårens träffar med Avigmaskan startat! Ikväll har vi dragit igång parallellstickningen Haruni och det ska bli intressant att se hur alla  sjalarna växer fram i olika garnkvaliteter. Vi skissade också på vad träffarna ska ha för tema och vem som är ansvarig för att ordna fika. Så här blev det:

22 jan - Hälar
Alla tar med hältips, sockor och bra beskrivningar för att få till den bästa hälen vare sig man stickar från tån eller skaftet. Fika: Lena.

5 feb - Blockning
Vi pratar blockningstips i största allmänhet. Heléne tar med en liten demosjal och visar lite trix med spetsblockning. Fika: Monica.

19 feb - Montering
Alla bidrar med sina tips för hur man åstadkommer en snygg montering. Ann och Monica visar och berättar. Träffen avslutas med att mönster och garn inför nästa träff delas ut.
Fika: Heléne

5 mars - Spetsmönster
Redovisning av spetsstickningsuppgift. Vi pratar spetsstickningstips och uddkanter. Kanske är det några Haruni-sjalar som ska blockas eller anpassas. Fika: Elisabeth

19 mars - Toppar på vantar och tår
Alla bidrar med sitt favoritsätt att åstadkomma fina toppar och tår. Fika: Jane

2 april - Dubbelstickning
Alla hjälps åt att komma loss med dubbelstickningen för att kunna sticka två rätsidor samtidigt. Fika: Karin

16 april - Sticka cirkelformer
Hur stickar man en rund platt form? Börjar från mitten och stickar utåt eller stickar tårtbitar med vändvarv? Tillsammans tar vi reda på hur det går till. Fika: Ann

14 maj - Konststickning
Stickade dukar - är det verkligen så besvärligt eller är det bara härligt? Vi kollar upp det! Fika: Mia

28 maj - Stickutflykt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar