lördag 10 april 2010

Temakväll 1

Avigmaskan bjuder in till en kväll som handlar om stickade rutor. Tillsammans tittar vi på vad man kan sticka på detta sätt och fyller på i våra idéskåp. Men det behöver inte alltid vara kvadratiska lappar av restgarner! Se bara den vackra sjalen Sagrantino på bilden - den byggs upp av hexagoner som stickas en i sänder. De som vill börjar parallellsticka Sagrantino, mönstret finns översatt till svenska genom Sticka!

Välkommen till butik Trassel den 20 april kl 18-21. Kostnad 40 kr.

För att börja på Sagrantino tar du med ett självrandande garn, t.ex. Kauni eller Evilla. På strumpstickor 3,5 mm är garnåtgången ca 800 m. Vill du sticka i andra garner blir stickstorlek och garnåtgång annorlunda.

Om du vill börja på en s.k. sockgarnsfilt (eller sjal) av dominorutor tar du med dig dina sockgarnsrester och stickor 2,5 mm. Vi kan byta färger med varandra för att få mer variation på rutornas färg och mönster.

Fler temakvällar blir det den 4 maj, 18 maj och 1 juni. Vi bestämmer tillsammans vad de ska handla om när vi ses den 20:e. Programmet kommer att anslås här på bloggen.

Avigmaskans träffar arrangeras för medlemmar i Sticka! Sveriges stickförening.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar