tisdag 13 oktober 2009

Ny inloggning för medlemmar

Som ni säkert märkt loggar ni numera in på ett annat vis på Stickas medlemsidor. Eftersom det forfarande är lite nytt kommer det en del frågor till ordförande och webmaster. Därför kommer här en enkel steg-för-steg i ord och bild hur ni ska göra.

STEG 1.
Gå till Stickas hemsida http://www.sticka.org/. I menyraden till vänster på sidan väljer du "För medlemmar". Då öppnas sidan som syns på bilden här ovan. Titta nu under bilderna mitt på sidan - där står "Klicka här för att komma till medlemssidorna". Gör det! Klicka på ordet "här", det är rosa.

OBS! Om du tidigare hade en genväg till medlemsinloggningen på Favoriter i din webbläsare fungerar inte den längre. Gör istället som ovan beskrivet.

STEG 2.

Nu kommer den här sidan upp, själva inloggningssidan. I rutan "Användarnamn" skriver du din e-postadress, hela adressen. Det är viktigt att det är samma adress som du angivit som kontaktadress i medlemsregistret - annars fungerar det inte.

I rutan "Lösenord" skriver du det lösenord som skickats ut från Sticka! till din e-post. Det är ett lösenord med blandat stora och små bokstäver och siffror. Den här rutan känner skillnad på stora och små bokstäver så det är viktigt att skriva lösenordet EXAKT lika som det du fått i e-postmeddelandet. Tryck på den grå knappen "Logga in".

Har du inte fått någon e-post med lösenord eller råkat radera just det meddelandet? Hoppa till Steg 6!

STEG 3.
När du loggat in på medlemssidorna ser det fortfarande likadant ut som tidigare med en liten skillnad. Se längst ner på sidan vad det står med rosa text:

Du kan alltså ändra ditt lösenord till något som du hellre vill ha och lättare kommer ihåg. Börja med att trycka på orden "Ändra lösenord".

STEG 4.
Den här sidan öppnas och det är bara att följa instruktionerna: fyll i det gamla lösenordet (det krångliga som du vill byta) i rutan "Gammalt lösenord", skriv det nya lösenordet (det du väljer själv) i rutan "Nytt lösenord", skriv det nya lösenordet igen i nästa ruta "Nytt lösenord (igen)". Avsluta med att trycka på den grå knappen "Byt lösenord".

STEG 5.
Lösenordsbytet är klart och denna sidan kommer upp som bekräftelse. När du ska logga in nästa gång använder du det lösenord du själv valt.

Men vad gör jag om jag glömmer mitt lösenord? Se vidare under steg 6!

STEG 6.
Om du tappat bort eller glömt ditt lösenord när du ska logga in på Inloggningssidan ska du se på raden ovanför rutan med "Användarnamn". Där står "Glömt ditt lösenord? Klicka här för att återställa det". Gör precis det! Klicka på det rosa ordet här. Då kommer den här sidan upp:

Fyll i din e-postadress i rutan "E-postadress" och tryck på den grå knappen "Skicka lösenord". Ett nytt lösenord skickas då till din e-postadress. Det kan dröja ett tag, men det kommer - håll utkik i din Inkorg i e-posten!

Sedan kan du logga in igen och ev. byta lösenord igen enligt instruktionerna i steg 3-5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar